Als je ervoor kiest om verder te studeren en een universitaire opleiding wilt volgen, moet je op zoek naar een geschikte universiteit. Zowel België en Nederland beschikken over kwaliteitsvolle opleidingen op universitair niveau. Voor sommige Vlamingen kan het interessant zijn om te overwegen om te gaan studeren bij de noorderburen, omdat ze dicht bij de grens wonen of omdat de gekozen opleiding enkel in Nederland wordt aangeboden. Nederland telt op dit moment 18 universiteiten en deze scoren allemaal goed op internationaal niveau, het NVAO waakt in België en Nederland over het kwaliteit van het Hoger Onderwijs.

shutterstock_370780466Een ruim aanbod van hoge kwaliteit

Eén van de belangrijkste universiteiten van Nederland is het UvA (Universiteit van Amsterdam). Ze bieden een heel ruim aanbod van wel 60 bacheloropleidingen en 250 manieren om een masterdiploma binnen te halen. Sommige aangeboden studies zijn wel erg uniek, zoals bijvoorbeeld ‘Future Planet Studies’ en ‘Comparative Cultural Analysis’. Daarnaast zijn er ook nog eens 140 internationale masteropleidingen die studenten van over de hele wereld naar Amsterdam lokken. Maar ook de Universiteit Utrecht biedt een ruime keuze aan kwaliteitsopleidingen aan, met daarnaast een sterke onderzoeksafdeling. Meer informatie over tal van Bachelor en Masteropleidingen en verschillende scholen vind je op schoolapply.com.

Studeren bij de noorderburen

Voor Vlamingen die dicht bij de Nederlandse grens wonen, kan een opleiding aan de Tilburg University interessant zijn. De campus met state-of-the-art voorzieningen ligt in een groene omgeving in een gezellige stad. Er is een ruim aanbod in opleidingen en je kunt er zelfs voor kiezen om een tijdje in het buitenland te gaan studeren. De Radboud Universiteit in Nijmegen is één van de grootste van Nederland, maar weet toch een persoonlijke benadering naar hun studenten toe te behouden. Kortom, met deze en nog veel andere kwaliteitsvolle universiteiten in Nederland is het zeker en vast de moeite waard om erover na te denken je studies te volgen bij onze noorderburen.