electric-transport-on-the-north-seaDe waddeneilanden en het hele waddengebied bestaat uit unieke natuurgebieden en kwetsbare ecosystemen. Ook Schiermonnikoog is veel unieke fauna en flora rijk, het eiland valt onder het Nationale Park Schiermonnikoog, dat een oppervlakte van 54 kmĀ² heeft. Elk seizoen zijn er bijzondere planten- en diersoorten te bewonderen. Omdat de natuur zo goed mogelijk beschermd en bewaard moet worden, wordt het transport op het waddeneiland beperkt. Particulieren mogen niet met de wagen op Schiermonnikoog en ook op het eiland zelf wordt er vooral met de bus of de fiets rondgereden. Zo wordt de hoeveelheid uitlaatgassen enorm beperkt en dat is al een grote stap in de goede richting. Maar met de komst van elektrische wagens en andere vormen van elektrisch vervoer, wordt ook deze methode van transporteren steeds vaker gebruikt op het eiland.

Elektrisch vervoer wordt op Schiermonnikoog al toegepast voor personen, goederen en bagage. Als je van de veerboot stapt, kan je bagage naar je accommodatie gebracht worden met elektrisch vervoer. Ook rondritten op het eiland en vervoer naar de leukste bezienswaardigheden kunnen verzorgd worden met elektrisch aangedreven voertuigen. Daarnaast worden ook sommige goederen over de weg getransporteerd met behulp van elektrisch transport.

Alleen maar goed nieuws dus voor moeder aarde, want door steeds meer vervoer elektrisch te laten verlopen, komen er minder schadelijke deeltjes en uitlaatgassen in de lucht en wordt de natuur beschermd. Daardoor verbetert ook de luchtkwaliteit, zodat alle gasten en bewoners steeds zuivere lucht kunnen inademen. Daarnaast hebben elektrische voertuigen natuurlijk het voordeel dat er minder tot geen geluidsoverlast geproduceerd wordt. Wie naar Schiermonnikoog komt, wilt toch genieten van de rust en de stilte en ook de permanente bewoners houden van de geluiden van de natuur. Door elektrisch vervoer te gebruiken kan het geluid tot een minimum beperkt worden en worden ook de dieren niet gestoord in hun dagelijkse bezigheden.